Skip links

2014-es fülbevaló trendek: 4 fő irányzat idén

Vajon milyen fülbevalókat fogunk viselni 2014-ben? Mik a 2014-es  fülbevaló trendek? Kifaggattuk az ékszertervezőket, megfigyeltük a kifutók világát, a sztárokat és a feltörekvőben lévő hírességeket, és persze a jelenlegi utcai divatot sem hagyhattuk figyelmen kívül. Erre jutottunk:

Trend #1: Egy soha nem elég

“Egy pillanat! Ez már tavaly is divat volt.” Neked is ez volt az első gondolatod, ugye? És igazad is van, de 2014-ben erősödik az őrület. Hamarosan általánossá válik a kettőnél több fülbevaló viselése egy fülben, sőt mi több, utcai divatként máris jelen van. Két-három fülbevaló a fülcimpában a leggyakoribb, egy vagy több fülbevalóval kombinálva, ami a fül felső, porcos részébe kerül.  Akik a klasszikus viseletet kedvelik, bátran válasszanak gyémánt vagy gyöngy testékszereket. A fülcimpa legalján lévő fülbevaló általában az összes közül a legnagyobb. A méretük legtöbb esetben annál kisebb, minél inkább közelebb van a fül felső részéhez. Különböző motívumok kombinációját is megfigyelhetjük, amik általában megegyező stílusban vagy ugyanazon anyagból készültek. A fül felső részébe szúrt Barbell stílusú piercingek és az apró karika fülbevalók szintén közkedveltek, mivel éles kontrasztot állít a fülcimpába helyezett klasszikus darabokkal szemben. Végül is, a fülbevalók is pont olyan sokrétűek, mint viselőik, mi több, fontos, hogy ez által mindenki kifejezheti a saját életstílusát. Azonban egy biztos, a jól megszokott 1db fülbevaló/fülcimpa páros egyre kevesebbet lesz látható 2014-ben.
A Pinterest lapjainkon (“Stack it!” és “Cute Ear Piercing Pictures/Videos” ) még több lenyűgöző kombinációt fedezhetsz fel.

earring trends – multiple earrings
earring trends – ear cuffs

Trend #2: Fülperec

A fülperec olyan fülékszer, amelyet a porc részre csíptetve, a fül lyukasztása nélkül viselhetsz. Leginkább egy gyűrűre hasonlítanak , amelynek az egyik oldala nyitott. A fülperecek passzolnak az első trendhez is, mivel ezeket általában a fülcimpában lévő fülbevalókkal együtt, a fül középső vagy felső részén viseljük. Egyrészről, a fülperec ideális azok számára, akik nem szeretnék a fülük porcos részét kilyukasztani, másrészt tökéletes választás lehet, ha egy merészebb megjelenésre vágysz. A fülperecek szélesebbek, feltűnőbbek az átlagos fülbevalóknál. Ráadásul remekül passzolnak a fül felső részében lévő barbell stílusú piercingekhez és az apró karika fülbevalókhoz. A nőiestől kezdve a punkig minden stílusban megtalálhatóak. Viszont, a fülperecet lánccal összekapcsolni a sima fülbevalóval nem ajánlatos, mivel bármibe könnyen beleakadhat. Szárny alakú pereceket sem túl jó ötlet viselni, viszont különleges alkalmakra tökéletesek.
A Pinterest oldalunkon számos fülperecről készült képet találhatsz.

Trend #3: Lila

A lila 2014 legdivatosabb színe, nem csak a karóra- és ékszerágban, de a szépség- és divatiparban is. Ebbe beletartozik a lila, az ibolyaszín, a fuchsia, a pink és a rózsaszín minden árnyalata. A fő szín a lila, de a hasonló színek is tökéletesek. Rengeteg kiegészítő, többek között karórák, fülbevalók, gyűrűk, nyakláncok, sálak és retikülök borulnak lilába idén. A sminkőrültek lila és ibolyaszínű szemhéjpúderrel és körömlakkal követhetik a divatot. Idén lila színű cipők viselése a legdivatosabb dolog. Nyáron a lila fehérrel kombinálható, este viszont nagyszerűen fest feketével. Ha épp új fülbevalókat keresgélsz, a lila színskálájáról válassz, és már fel is készültél a 2014-es trendre!

earring trends purple
Earrings trends – animal motifs

Trend #4: “Állati motívumok”

2014-ben az állatos fülbevaló motívumok a nyerők! A pillangós, katicás, dongós, szitakötős, baglyos és más madár motívumos darabok lesznek a legnépszerűbbek. Ezek a darabok igazán stílusosak, jó minőségű anyagokból, például aranyból, ezüstből és rozsdamentes acélból készülnek, ráadásul kristállyal, gyönggyel vagy akár gyémánttal díszítik őket. Rengeteg ékszertervező készít állatos fülbevalókat – megfizethető daraboktól kezdve a luxus márkák méregdrága kínálatáig. Olyanok sorolhatóak ide például, mint a  a STUDEX, a Tiffany, Chanel vagy a Dior.

A Pinterest oldalunkon számos állat motívumos fülbevalót találhatsz.

Mindent összevetve, 2014 izgalmas évnek ígérkezik a fülbevaló ipar számára – még több fülbevalóval, új kombinációkkal, lenyűgöző színekkel és friss motívumokkal.

Image credits
Header image: © Josh Pereira/Unsplash; “Street Style” background image: © Damian Brandon/FreeDigitalPhotos.net; all Pinterest images: © their respective owners (see sources via Pinterest links)