Skip links

2018-as fülbevaló trend: Minden, ami bőrbarát, ibolyaszínű és egyedi

A 2018-as fülbevaló trendre több tényező is hatással lesz: Az eljövendő trendek felkutatásában élen járó Trendone és Zukunftsinstitut (Jövő intézet) szerint idén a két megatrend, az Egészség és az Egyediség lesz meghatározó a fülbevaló piacon, míg színek terén a Pantone Color Instutite bejelentése által a 2018-as év színének kikiáltott ultraibolya lesz a divat. 2018-ban a következő fejleményekre kell figyelni:

2018-as fülbevaló trend – #1: Hipoallergén, bőrbarát anyagok

Az Egészség, mint megatrend részben azt jelenti, hogy a vásárlók tudatosan hozzák meg a döntéseiket. Az ékszeriparban ez azt jelenti, hogy fokozott figyelmet szentelnek arra, hogy az általuk vásárolt termékek milyen anyagból készültek. Ezért a hipoallergén, bőrbarát anyagokból, például aranyból, titánból vagy orvosi rozsdamentes acélból készült, sima és belőhető fülbevalókra egyaránt nagy lesz a kereslet. Különös figyelmet szentelnek az ügynek a szülők, hiszen biztosra akarnak menni, hogy gyermeküket nem éri semmilyen allergiás reakció. A nemzetközileg elismert fülbelövő rendszereket és hipoallergén fülbevalókat forgalmazó STUDEX azonban termékeivel megfelel ezen tudatos vásárlók magas elvárásainak. A jövőben várható, hogy több STUDEX partnerüzlet kínálata bővül: elérhetővé válik több, a STUDEX System 75-tel belőhető 14 karátos aranyból készült fülbevaló, valamint a Sensitive by STUDEX kollekció hipoallergén fülbevalói is megtalálhatóak lesznek az üzletekben.

Earring and Ear Piercing Trends 2018
Earring and Ear Piercing Trends 2018

2018-as fülbevaló trend – #2: Sötét ibolya árnyalatok

A 2018-as év színe a “PANTONE 18-3838 Ultraibolya“. A Pantone Color Institute színszakértői szerint, a lila ezen drámaian provokatív árnyalata „egyediséget, leleményességet és messzire tekintő gondolkodásmódot” tükröz. Idén mindenhol ez a szín dominál majd, legyen az az ékszer-, a divat-, vagy a szépségipar. Ennélfogva a szakértőink azt tanácsolják, mindenképpen szerezz be néhány, a lila árnyalataiban pompázó fülbevalót. A STUDEX ametiszttel és tanzanittal ékesített, sima és belőhető fülbevalók széles választékát kínálja, melyek több STUDEX partnerüzletben elérhetőek.

2018-as fülbevaló trend – #3: Egyediség, Egyszarvúk és Csillagpor

Az Egyediség, mint megatrend azt sugallja: válassz olyan ékszereket, amelyek téged fejeznek ki. Fülbevalók terén az egyszarvúak még mindig hódítanak, hiszen fiatalok és idősek egyaránt ezzel fejezik ki életstílusukat és egyediségüket. Mára már általánossá vált, hogy egy fület akár több fülbevalóval ékesítünk, és az egyszarvús darabokat remekül lehet kombinálni csillag és bolygó alakú fülbevalókkal. A drukkerek szeretik feldobni viseletüket a kedvenc csapataik, vagy a nemzetük színeivel, így azok a rajongók, akik az idei év futball világbajnokságára szeretnének beszerezni a nemzeti színeikkel tarkított fülbevalókat, forduljanak STUDEX partnereinkhez.

Earring and Ear Piercing Trends 2018

Image credits
Header image: girl: © Kareya Saleh/Unsplash, background: © Vincent Guth/Unsplash; image #1, woman: © Alex Sheldon (@slavewire)/Unsplash; images #2-#3, earrings: © STUDEX of Europe GmbH