Skip links

Ajándékötletek és Programok Gyerekeknek Húsvét alkalmából

Közeleg a húsvét. Egyre melegebb lesz az idő, a természet ébredezik, a gyerekek pedig nem győzik várni, hogy megérkezzen a húsvéti nyuszi, más húsvéti tradíciókkal egyetemben. A húsvéthoz kapcsolódó termékek már hetek óta elérhetőek az üzletekben, viszont a szokásos cukorkák és csoki nyuszik helyett, mivel lehet még meglepni a gyerekeket? Íme, néhány nagyszerű ajándékötlet gyermekeknek, és tippek, hogy mivel töltse el az időt a család az ünnep alatt. Továbbá, gyűjtöttünk néhány ötletet elsőáldozás és Konfirmáció alkalmára is, ha esetleg egy különleges kívánsággal találnád szembe magad.

Még Húsvét Előtt: Tojásművészet

A gyerekek már hosszú hetekkel az ünnepek előtt elkezdik várni a Húsvétot. Imádnak részt venni a készületekben, és hihetetlen kreativitásukkal akár a segítségünkre is lehetnek. Imádnak sütni és receptek után kutatni. Asztali díszek, üdvözlő kártyák írásában, és elkészítésében is sokat tudnak segíteni ,de mégis, amit a legjobban élveznek, az a tojásfestés, mivel így a húsvéti nyuszi segítségére lehetnek. Tudják, hogy a nyuszi képtelen lenne egyedül megfesteni annyi tojást. Sokan először „tojásfújással” kezdenek a festés előtt, hogy a rákövetkező években is használható lehessen a tojás. Ezzel szemben, én először megfőzöm a tojást és utána festem ki, főleg akkor, ha nagyon apró gyerekekkel végezzük a feladatot. Csak annyi tojást főzz meg, amennyit pár belül el is fogyasztotok, mondjuk 3-4db fejenként. Az üzletekben lehet kapni festékeket külön erre a célra, amibe csak bele kell mártogatni a tojásokat, de akár filcekkel, színes ceruzákkal és vízfestékkel is dekorálhatod őket. Főtt tojás esetében viszont, a legbiztonságosabb, ha ételszínezékkel festjük ki őket. A gyerekek imádnak a festett és már megszáradt tojásokra matricákat ragasztani, például, hogy vicces arcuk legyen.

Easter Activities for Kids
Easter Activities for Kids

Húsvéti Tojásvadászat a Szabadban

Egy jó húsvéti tojásvadászat kulcsfontosságú a tökéletes húsvéti ünnepekhez. Ha van kerted, a virágok, bokrok és fák között elrejtheted a tojásokat, cukorkákat és még apróbb ajándékokat is. Persze, a parkban vagy egy kirándulás során is lehet tojásra vadászni, ez viszont egy picivel több szervezést igényel. Ne felejtsd otthon a kosarakat, hogy a gyerekeknek legyen mibe gyűjteni a „zsákmányt”.

Olcsó ajándékötletek

Ha a gyerekek tojásvadászat közben nem csak tojásokat és édességet találnak, hanem apróbb ajándékokat is, az csak még izgalmasabbá tesz számukra mindent. Ezekre nem feltétlenül kell vagyonokat költeni, hiszen az ötlet az, ami számít.

Kréta
Egy csomag kréta talán a legolcsóbb ajándék, ami órákig lefoglalja a gyerekeket. A legjobban akkor érzik magukat, ha te is beszállsz, és velük együtt rajzolsz. Járdák, betonos területek a parkban, a hátsó udvar vagy akár a terasz — a gyereket hihetetlenül gyorsan találnak maguknak kipingálható felületet. Egy tipp: Figyelj oda, hogy otthoni ruha legyen rajtuk, mert a krétákkal elég könnyen összepiszkolhatják magukat. Ez a szülőkre is vonatkozik. 🙂

Easter Gift Ideas for Children
Easter gift ideas for kids – earrings for children

Az első fülbevaló a STUDEXtől

Sok gyerek vágyakozik, hogy megkaphassa az első fülbevalóját, és a húsvét tökéletes alkalom, hogy teljesítsük eme kívánságukat. Szerezz egy fülbelövésre beváltható ajándékutalványt, vagy készítsd el akár saját magad. Rengeteg STUDEX Partner üzletben lehet kapni külön első fülbevalónak szánt darabokat, amelyek ajándékdobozba vannak csomagolva. Természetesen, a lyukasztásra szánt darabokat a saját steril csomagolásukban kell hagyni egészen a lyukasztásig. Az említett ajándékdoboz további 3 fülbevaló számára is biztosít helyet. A STUDEX utalvány illetve a baby box (első fülbevaló szett) megvásárlása a legtöbb STUDEX füllyukasztónál már a lyukasztás árát is tartalmazza. Ha már előzőleg ki lett fúratva a kisgyermek füle, a STUDEX Sensitive kollekciójának hipoallergén darabjai tökéletes ajándékok lehetnek. A százszorszép mintájúak, amelyek számos színben elérhetőek, tökéletes választásnak bizonyulnak húsvét alkalmából.

A tavaszi/húsvéti szünet a legalkalmasabb, hogy kilyukasztasd a gyermeked fülét, mivel így több időd van gondoskodni a frissen átszúrt fülekről, illetve, hogy hozzászokj az utógondozási procedúrákhoz is. Mire a gyerekek visszatérnek a suliba vagy az óvodába, az utógondozás szakértői lesztek, a napi két tisztítás pedig a napirend szerves részévé válik.

Állatsimogató
Sok gyerek számára, egy kirándulás az állatsimogatóba az első alkalom, hogy lásson—és akár meg is érinthessen—egy igazi húsvéti nyuszit. Bárányokat, kecskegidákat és sok másállatot is megsimogathatnak. Rengeteg állatkertnek és vadasparknak van állatsimogató része, ahol szívesen látják a gyerekeket. Hívd el az egész családot és a barátokat, hogy igazán emlékezetessé tedd a gyermeked számára ezt az alkalmat.

Easter Gift Ideas for Children

Az apró dolgok okozzák az élet nagy örömeit

Mivel vegyük rá a gyerekeket, hogy ne csak édességet, de egészséges ételeket is fogyasszanak? Például az apró részletekkel. Az ilyen fincsinek tűnő szendvicsek biztos megragadják a kölykök figyelmét. Tökéletes példa a szeletelt sajt vagy „cottage cheese” metélőhagymával, olivával, retekkel vagy más zöldséggel, gyümölccsel dekorálva. Persze, sonka és más reggelinél fogyasztható húsok is megteszik. Csak használd a képzelőerőd!

Easter gift ideas for kids
First Holy Communion Confirmation earrings

Válts valóra egy kívánságot Első Áldozás vagy Konfirmáció alkalmából

Olyan fontos alkalmakkor, mint az Első Áldozás vagy a Konfirmáció, az öröm akkor a legnagyobb, ha olyan ajándékot adsz, amire sokáig fognak emlékezni a gyerekek. Karórák, biciklik és görkorcsolyák mellett, az első pár fülbevaló az, ami a gyerekek kívánságlistáján szerepel, és amire egy életen át fognak vigyázni.

Image credits
Header image: © freestocks/Unsplash; image #1: © pressmaster/Fotolia; image #2: © lunamarina/Fotolia; image #3: © ChrisArt/Fotolia; image #4, daisy earrings: © STUDEX of Europe GmbH; image #5: © MAK/Fotolia; image #6: © teresa/Fotolia; image #7: © karelnoppe/Fotolia