Skip links

Baselworld 2013: Karóra és ékszer trendek

Ahogy megérkeztünk az idei „Baselworldre”, a két svájci építész, Herzog és de Meuron extravagáns, új komplexuma köszöntött, amit a show alkalmára építettek. 2013. április 25 és május 2-a között a Svájci Baselben 41. alkalommal rendezték meg a kiállítást. 1,460 tervező 40 különböző országból mutatta be újdonságait. 122,000 látogató és 3,610 médiaképviselő 100 különböző nemzet képviseletében jött el Baselbe, hogy megtekintse a legújabb ékszer és karóra trendeket. Ezekkel a számokkal új rekordot döntött meg az esemény.

Ezzel az új koncepcióval, a Baselworld megerősítette a tényt, miszerint az ékszerek és karórák világa kezd egybefonódni. A 2013-as Baselworldön bemutatásra kerültek olyan márkák, mint a Breguet, Breitling, Bulgari, Chanel, Chopard, Dior, Gucci, Hermès, Hublot, Louis Vuitton, Omega, Oris, Patek Philippe, Rolex, Swarovski, Swatch, Tag Heuer, Tissot, Tudor, Versace és Ulysse Nardin.

A Casio kihasználta a 2013-as Baselworld lehetőségeit, hogy bejelentse a SHEEN női karórák családjának három új tagját. Az új SHE-3504 darabok számlapja ”Swarovsky Elements” kristályokkal vannak díszítve. Az április 25-i sajtókonferencián a cég bemutattaa Sheen karóra márka új arcát, bemutatta az énekesnő és modell Elisabetta Canalist. A 34 éves barna szépség, aki nem mellesleg George Clooney exbarátnője, a női eleganciát, a stílusosságot és a magabiztosságot képviseli, csak úgy, mint a SHEEN. Elisabetta Twitteren (@JustElisabetta) azt írta: “Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a #Casio #Sheen #BaselWorld európai márkanagykövete lehetek. instagram.com/p/Yh08qDk0_n/“. A link egy Instagram képhez vezet, amin ő maga is egy SHEEN-t visel.

Néhány híresség is felbukkant itt-ott. Roger Federer a tenisz csillag aki a Rolex márkanagykövete, április 25-én látogatta meg a svájci órakészítő standját. A kereskedelmi show csarnokán kívül vette észre őt a Baselworld csapata, akik egyből feltöltötték Twittere a képet Rogerről. Az egykori atléta, Felix Baumgartner, aki a sztratoszféra magasságából való ugrásával vált híressé, a Zenithet látogatta meg márkanagykövetükként. Az amerikai zenei producer, Swizz Beatz új fejhallgatókat mutatott be a Hublot standjánál, és részt vett az órakészítő és a fejhallgató gyártó Monster társulásának bejelentésében is. Még az új csarnok komplexum hivatalos nyitó ceremóniája előtt, április 23-ra, körülbelül 1000 médiaképviselőt hívtak meg, ahol az amerikai énekesnő, Lana del Rey adott egy exkluzív koncertet

Az igazi újdonság a Type 3 volt, amit a 2009-ben alapított belga karóra márka, a Ressence mutatott be. A Benoît Mintiens által tervezett karóra forgó lemezekkel van felszerelve, amik mutatják az órát, a percet és a másodpercet. Ezek a lemezek egy folyadék tetején úsznak, aminek eredményeként azt az illúziót keltik, mintha a számlap egy kupolás zafír kristály tetején lebegne. Ez a trükk lenyűgöző hatást kelt. A tervezés absztrakt és minimalista. Ez a darab neon zöld mutatókkal és számokkal különösen jól mutat.

Az ékszertervezők hatalmas kínálattal jelentkeztek. Itt van néhány a trendek közül, amelyeket említésre méltónak találtunk:

1. Az árban megengedhető szegmensek tündökölnek.

Az olasz ékszermárka, Ti Sento Milano is ezt a trendet képviseli. A márka idén ünnepli a 10. évfordulóját és mutatta be a ”Ti Sento 10 Fabulous Years” kollekcióját. A 10 darab ródiummal vagy arannyal bevont ezüst gyűrűkollekció egy finom csokoládééhoz hasonló dobozban kapható.

2. Az ékszerek keverése és halmozása ”menő”.

Rengeteg ékszergyártó kínál olyan kollekciókat, melynek darabjait nagyszerűen lehet keverni, passzoltatni egymással, vagy csak felhalmozni őket egymás hegyén-hátán a karodon. Több gyűrű egy ujjon, több karkötő más-más színben a karodon, vagy több fülbevaló ugyanazon fülben most nagyon trendi. A brazil Brumanistrong> márka is ezt a trendet követi. A Boabab kollekció karkötői – amelyek a képen is láthatóak – a brazil életstílus testamentumai.

3. Több ékszer a férfiak számára

A tökéletes ékszer megtalálása már a divat-őrült férfiak számára is sokkal egyszerűbb. A választék évről évre bővül. A 2013-as Baselworldön, például, a brit ékszertervező, Stephen Webster mutatta be az új férfiaknak szánt ékszerkollekcióját. A gravírozott, a fényes és a ródiummal bevont ezüst darabok igazán férfias kinézetet kölcsönöznek a viselő számára.

Image credits
Header image: © Baselworld; other images: see image captions