Skip links

Csillagkép fülbevalók: egy új trend?

Csillagkép fülbevalók: egyszerűen nem lehet nem imádni őket. Amióta a Refinery 29 tudósított erről a trendről “constellation piercings” néven, mely fogalommal a Los Angelesben müködő füllyukasztó, Brian Keith Thompson állt elő, a téma a médiában is egyre nagyobb népszerűségre tett szert. De pontosan mik is azok a csillagkép fülbevalók? Valóban egy új trenddel állunk szemben?

Csillagkép fülbevalók esetében egy fülbe három vagy annál több fülbevalót helyeznek. Általában három fülbevaló kerül a fülcimpába és egy (esetleg több) pedig a fülporcba, utóbbi lehet például egy helix fülbevaló. A pontfülbevalók és a kis karika fülbevalók a tökéletes választás ezen trend követőinek.

Constellation piercings trend
constellation piercings trend

Szerinted nem túl eredeti?

Van benne némi igazság. Több fülbevaló viselése egy fülben nem tartozik az új trendek közé, de el kell ismerni, hogy még mindig világkorát éli.  De egyszerűen imádjuk az olyan szakértőket, mint például Brian Keith Thompson, akik saját ötletekkel állnak elő, miként kombináljuk a különböző fülbevalókat.

Thompson, aki nem kisebb hírességeket fogadott a los angelesi piercing és tetováló szalonjában, a Body Electric Tattooban, mint Beyoncé vagy Scarlett Johannson, az Instagram oldalán számos példával mutatja be munkásságát.

Example 1, Brian Keith Thompson (@bodyelectrictattoo) (Instagram link)
Example 2, Brian Keith Thompson (@bodyelectrictattoo) (Instagram link)
Example 3, Brian Keith Thompson (@bodyelectrictattoo) (Instagram link)
Example 4, Brian Keith Thompson (@bodyelectrictattoo) (Instagram link)

Mik a főbb jellemzői a csillagkép fülbevalóknak?

Mi a Studexnél®, illetve a fullyukasztás.info-nál úgy véljük, hogy az új trend nem csak abból áll, hogy több fülbevalót viselünk egy fülben. Ami azt illeti, a csillagkép fülbevalók a trenden belül csak egy ágazat. Szerintünk az igazi csillagkép fülbevalók az alábbi jellemzőknek felelnek meg:

  • Minimum három fülbevaló egy fülben, lehetőleg kisebb darabok
  • Az összes fülbevaló égitest formájú: bolygók, csillagok, holdak, gyűrűk, stb.
  • Különböző méretű ékszerek
  • A fülbevalók a két fülben különböző módon, asszimetrikusan helyezkednek el

A trend nem követeli meg, hogy igazi csillagképek, például az Orion vagy a göncölszekér miniatűr alakját vegyék fel a fülbevalók. A lényeg csupán, hogy az éjszakai égbolt ragyogását tükrözzék.

Example 5, Grace Liang (@hellograciegrace) (Instagram link)
Example 6, Dreama Walker (@dreamadew) (Instagram link)
Example 7, Brian Keith Thompson (@bodyelectrictattoo) (Instagram link)

A legszebb eredmény akkor születik, ha azonos színű vagy anyagból készült darabokat kombinálsz.

Néhány gyönyörű példa a Studex System75 fülbevalókra:

Balról jobbra: gyöngy, 2 mm, bezel foglalat, aranyberakás (7531-0301); gömb, 3 mm, 18K sárga arany (7518-3000-23); gyémánt, 8 pont (0.08 ct), Karmos foglalat, 14K sárga arany (7514-3035-23); csillag, 4 mm, aranyberakás (7511-0501); April kristály, 3 mm, bezel foglalat, 18K sárga arany (7518-3204-23); 3 mm cirkónia, Karmos  foglalat, 18K sárga arany (7518-3010-23)

Balról jobbra: gömb, 3 mm, orvosi rozsdamentes acél (7532-0300); April kristály, 2 mm, bezel foglalat, orvosi rozsdamentes acél (7532-0204); 5 mm cirkónia, csillag, Karmos foglalat, orvosi rozsdamentes acél (7522-0402); Tűzgolyó, AB kristály, 4.5 mm, orvosi rozsdamentes acél (7522-0315); 2 mm cirkónia, Karmos foglalat, orvosi rozsdamentes acél (7532-0100); csillag, 4 mm, orvosi rozsdamentes acél (7512-0501)

Határ a csillagos ég! Gyerünk!

Image credits
Image “The Starry Night”: Vincent van Gogh [public domain], via Wikimedia Commons; earring images: © STUDEX of Europe GmbH