Skip links

Fülbevaló stílusok 2012

Melyik fülbevaló stílusok jelenleg a legkeresettebbek? A 2011. év mely irányzatai válnak 2012-ben mindennapi viseletté? Mi váltott ki érdeklődést az őszi / téli kollekcióból? Melyek a „menő” fülbevalók 2012-ben?

Még egyszer, a divatirányzatok igencsak változóak – és ez igaz az ékszerekre, valamint a divatékszerekre is. Legyen szó akár az ékszertervezőkről, akár a kifutóról, vagy bármelyik díjkiosztó-gála vörös szőnyegéről, de ugyanúgy a divat, illetve ékszer blogokról, üzletekről, mint például az Etsy, illetve akár a mindennapi viseletről: Bizonyos irányzatok jól meghatározottak, míg mások csak sejthetők 2012. kapcsán.

1. Szikrázó gömbök: „Villantsd fel!”

Minden klasszikus toalett megkívánja a szép fülbevalót. Nagyon jól mutatnak a nagyestélyikkel, az üzleti öltözékkel és a sportosabb stílussal is. Röviden szólva, fülbevalóval nem lehet rosszul kinézni. Sok nő, de férfi is, szereti a kis fülbevalókat, mert azok rendkívül sokrétűek. A divat iránt jobban érdeklődők ügyelnek a részletekre, és egy kis ragyogásra vágynak. A stílusok szintén változatosak. A gyöngy gömbök az igazi klasszikusok, amelyek soha nem évülnek el. De ugyanez mondható el a kerek vagy szögletes gyémánt fülbevalókról is. A mesterséges gyémántok vagy cirkóniák akár nikkelmentes, hipoallergén anyagú foglalatban is elérhető áron megvásárolhatók. A virág, a csillag és a szív formák rendkívül népszerűek. Bizonyos országokban a születési hónapoknak megfelelő kövek a kedvencek. A 18 karátos (750) arany vagy a 14 karátos (585) arany fülbevalók lenyűgözőek. Néhány celeb, aki a gyémánt fülbevalókért rajong: Halle Barry és Sandra Bullock. Az Ön ékszerüzlete kiváló hely arra, hogy kiválassza az aranyból, ezüstből, illetve gyémánttal kirakott, kiváló minőségű fülbevalóját.

2. „A nagy szép.”

A mozi- és popsztárok, illetve a TV showk celebjei egy dolgot mindenképpen sugalltak: A hatásos belépőhöz lenyűgözően nagyméretű fülbevaló szükségeltetik. A kialakítás is egyre inkább extravagáns. Az anyagok, a formák és a színek is változatosak. Számtalan irányzattal találkozhatunk, amelyeket az alábbiakban a 3 – 6 fejezetben tárgyalunk. Fontos, hogy a különösen nagy fülbevalók vonzzák igazán a tekintetet. Akkor szépek igazán, ha egyéb kis ékszerrel kombinálják őket. Érdemes ezeket a lenyűgözően nagyméretű fülbevalókat kizárólag különleges alkalmakra tartogatni, hiszen a mindennapi viseletre túlságosan nehezek és könnyedén beakadhatnak a ruhába, illetve egyéb dolgokba.

3. Tollfülbevalók

Tavaly óta mesterséges és igazi madártollak is díszítik sok hölgy fülét. A pávatollak legalább annyira népszerűek, mint a természetes földszínek, a barna, a fekete és a fehér kombinációja, illetve a ragyogó rózsaszín bármely formája. Az a jó az egészben, hogy a tollfülbevalók nagyok, de mégis könnyűek. Úgy látszik, az emberek vagy szeretik, vagy gyűlölik a tollfülbevalókat. Míg azoknak a száma, akik soha nem szerették, egyre fogyatkozik, addig a másik csoport, úgy tűnik, egyre bővül. Miley Cyrust, Drew Barrymoret  és Paris Hiltont is láttuk már ilyen fülbevalóval. A tollfülbevalók megtalálhatók, például a Claire’s ékszerlánc kollekciójában.

4. Hatalmas karikák – gyémántberakás vagy hatalmas gyöngyök

Egyszerű, de a hatalmas karika fülbevalók régóta „divatban” vannak. A legjobb példa egyértelműen Jennifer Lopez, aki ritkán látható a hatalmas karikái nélkül. Ez egy másik erős irányzat. Vannak, akik még mindig a tiszta arany, ezüst, illetve orvosi fém karikákat kedvelik. De a sokkolóan dekorált karikák is egyértelműen divatosak. Ilyenkor vagy szélesebbek és gyémánttal, cirkóniával, illetve szintetikus kövekkel tűzdeltek, vagy különböző színű anyagokból készült hatalmas gyöngyök helyezkednek el a vékony karikákon.

5. Fülönfüggők a romantikától az Ezeregy éjszakáig

A retro divat tárgya a fülönfüggő. Rendkívül nőies és álombélinek, más időből vagy távoli világból valónak tűnik. Kinézhet úgy, mint egy szőlőfürt, de sok esetben másképp is. A különböző színben ragyogó, csepp alakú drágakő vagy mesterséges kő és az ezüst vagy arany kombinációja gyakran látható. Nem Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz, Uma Thurman és Nicole Kidman az egyetlen, aki a nőiességét fülönfüggőkkel hangsúlyozza.

6. Rojtfülbevalók

A nagymama nappalijában található függönyről ismert rojt különböző formáit egy ideje a divatban is alkalmazzák. A fülbevalón lévő rojt a vállig, de akár tovább is érhet. Az egyes szálak készülhetnek selyemből, melyeket néha gyöngyök tűzdelik, néha alkothatják ezüstláncok, illetve bőrszíjak. Natalie Portman lila és ezüst rojtfülbevalót viselt a vörös szőnyegen, Kate Hudson ugyanakkor fehér és ezüst, Rihanna pedig arany és ezüst kombinációt választott. Bijou Brigitte kínál ilyen stílusú fülbevalókat.

7. Hűvös elegancia

A fekete vagy az antracit és az ezüst összehozása szintén divatos. Az ehhez használt anyagok, például, a hematit, az ónix és az ezüst. A Christ, Rockberries üzletláncoknál kapható JETTE, Thomas Sabo és DKNY, illetve a dán Pilgrim ékszerek képviselik ezt a stílust.

Image credits
Header image: © Dmitry Fisher/Fotolia