Skip links

Fülbevaló Trendek 2015: Formák, színek, kombinációk

Vajon mik lesznek a fülbevaló trendek 2015-ben? Milyen új darabokkal álltak elő az ékszertervezők? Miket láttunk a kifutókon és az utcákon? És ezen trendek közül mellyek lesznek jelen olyan ékszer bemutatókon, mint a 2015-ös müncheni INHORGENTA (február 20-23) vagy a 2015-ös BASELWORLD-ön (március 19-26)?

Fülbevaló Trendek 2015 – #1: Természet által inspirálva

Idén, a fülbevaló motívumokat erősen befolyásolja majd az Anya Természet. Az ékszertervezőket nyilvánvalóan inspirálta a növény- és állatvilág. Például,Kenneth Jay Lane falevél, madártoll, béka, korall, tengeri csillag és kígyó alakú fülbevalókkal is előállt.Vianna Brasiltervezésében is megjelenik a természet. A természet inspirálta fülbevalótrendek közül a pillangó és virág motívumok a legnépszerűbbek. Ezek a minták más ékszer típusoknál is kiemelkedően közkedveltek.
Pillangó alakú darabokat Dimitra Papadimitriou, Moraglione vagy Busatti Milanonál lehet beszerezni.
A virág mintás darabokat olyanoknál fedeztünk fel, mint Bernd Wolf, Waskoll, Schmittgall, Autore, Giovanni Ferraris, Konplott, és DiamondGroup.
A STUDEX pillangó és virág mintás fülbevalókat is kínál, simákat és füllyukasztásra szánt darabokat egyaránt. A virág alakú ékszerek tökéletesen passzolnak más virág mintás kiegészítőkhöz, melyek népszerűsége idén csak még nagyobb lesz.

Earring Trends 2015: Inspired by Nature

Fülbevaló trendek 2015 – #2: A marsala szín variációi

A Pantone színszakértői bejelentették, hogy a 2015-ös év színe a PANTONE® 18-1438 Marsala. Ez a meleg, Földet idéző pirosas-barnás szín olyan területeket fog befolyásolni, mint a divat és a szépségipar, és hatással lesz az ékszerek és kiegészítők színpalettájára is. A marsala tökéletesen kombinálható olyan semleges színekkel, mint a szürke, a meleg arany és citrom árnyalatok, a zöld számos változata vagy a rózsaszín világos árnyalatai. A Hans D. Kriegernél, a Heskia/Almor Designnál, az IsabelleFanál, az Ernstes Designnál, az Orfebres Navarronál, és a Scheffelnél számos példát találtunk olyan fülbevalókra és egyéb ékszerekre, mellyeknél ez a szín trend tündökölt.

Fülbevaló trendek 2015 – #3: Minél később van, annál jobban ragyog

Habár az úgynevezett önkifejező fülbevalók még mindig népszerűek a kifutókon, a trend inkább azokat a darabokat diktálja, amelyeket bármilyen alkalomra felvehetsz. A bedugós fülbevalók sokkal népszerűbbek a hosszú és lógós vagy a nagy és nehéz darabokbál. De ez még nem jelenti azt, hogy nem dobhatod fel egy kis ragyogással a füleidet napközben. Az értékes gyémánt csak úgy vonzza a tekinteteket, és a cirkónium vagy más kristályok is igazán népszerűek. A különleges alkalmakra pedig gyakran nagyobb darabok dukálnak.

Earring Trends 2015: The Later the Night, the Greater the Sparkle
Earring Trends 2015: Earring Combinations, Multiple Earrings per Ear

Fülbevaló trendek 2015 – #4: Fülbevaló kombinációk

Több fülbevaló egy fülben ma már teljesen szokványos. Szóval ez nem egy új trend, emlékezhettek rá a 2014-es Fülbevaló Trendek című posztunkból. Viszont, ebben az évben ez a trend kiemelkedő lesz. Két vagy három fülbevaló a fülcimpában, párosítva egy vagy több darabbal a fül felső részében lesz a legnépszerűbb. A bedugós fülbevalókat fül gyűrűkkel is kombinálhatod, amelyeket általában a fül középső vagy felső részén szokás viselni.

Fülbevaló trendek 2015 – #5: Fülbevalók ajándékba

A fülbevalók nagyszerű ajándéknak számítanak, hiszen itt nem hibázhatsz a mérettel – ez hatalmas előny más ékszerekhez képest, gondoljunk csak a gyűrűkre. Mi több, a füllyukasztás, mint ajándék egyre népszerűbb, különösen gyerekek számára. “A szülők, nagyszülők és kereszt szülők választása gyakran a füllyukasztásra esik olyan különleges alkalmakkor, mint az iskola első napja, vagy visszatérés az iskolába, szülinapok, egyéb ünnepek, vagy akár más kulturális vagy vallásos ünnepekkor.” mondta Juergen Weiss, a STUDEX Európa vezérigazgatója. Hogyan ajándékozhatsz füllyukasztást? Egy ajándék utalvánnyal, vagy el is viheted a lányodat/fiadat egy megbízható üzletbe és ezzel különlegessé teheted az egészet.

Fülbevaló trendek 2015 – #6: Spontaneitás

Amikor új fülbevalókat vásárolsz, vagy mikor elhatározod, hogy kifuratod a füled, az új mottód a következő lesz: “Minél több, annál jobb.” Mint ahogy Juergen Weiss mondja, “Manapság a vásárlók sokkal spontánabbak és gyorsabbak, mikor elhatározzák magukat a füllyukasztásra. Amint tudják, hogy hol lehet beszerezni a legjobb minőségű darabokat, akár négyet is vásárolnak kettő helyett – két extra darabbal a szülőknek vagy barátoknak, akik elkísérték őket.” majd hozzáadja, “Például, azok az anyák, akik a gyereküket kísérték el füllyukasztásra, gyakran kihasználják az alkalmat, hogy ők is beszerezzenek egy újabb darabot.”

2015-ben fül ékszerek hatalmas választékával nézünk majd szembe, gyönyörű szín variációkra és izgalmas kombinációkra számíthatunk, melyet a természet inspirált.

Image credits
Header image: © Denerio Watkins/Unsplash; image #1: © Moraglione; image #2: © Busatti Milano; image #3: © Dimitra Papadimitriou; images #4 and #14: © STUDEX of Europe GmbH; image #5: © Bernd Wolf; image #6: © Autore; image #7: © Giovanni Ferraris; image #8: © Konplott; image #9: © DiamondGroup; image #10: © Hans D. Krieger; image #11: © Heskia/Almor Design; image #12: © Vianna Brasil; image #13: © IsabelleFa; image #15: © STUDEX of Europe GmbH, olly/Fotolia