Skip links

Tavaszi Tippek

Végre megérkezett a tavasz!

A nappalok egyre hosszabbak, a Nap is elő-előbújik, és itt az idő, hogy magunk mögött hagyjuk a telet. Ha te is lehetőségeket látsz a tavaszban az új dolgokra és a pozitív gondolkodásra, olvasd végig a cikket, mert van néhány tippünk a számodra!

1. Randi a fodrásszal
A változás azonnal észrevehető a kinézetünkön. Ezért egy látogatással a kedvenc fodrászunkhoz azonnal bele is kezdhetünk a “tavaszi motivációs és megújító programunkba.” Nem ritka a haj szárazsága a téli hónapok után, és ilyenkor tápláló gondoskodásra van szüksége. Tavasszal a hajszínünknek sem árt egy kis változtatás, például a haj fényességének a javítása. Ha jelentősen változtatni szeretnél a kinézeteden, ne félj merész döntéseket hozni a frizurádat illetően — legyen szó rövidről vagy hosszúról, de akár egyenesről vagy göndörről. Eljött az idő a változtatásra.

2. Egy új, kedvenc ruhadarab
A következő a listán a vásárlás. Erre a legjobb alkalom a fodrász UTÁN van, ugyanis ilyenkor nézel ki a legjobban és valószínűleg ilyenkor érzed magad a legjobban. Általában, egy vásárlás akkor a legsikeresebb, hogy ha csak nézelődünk, és nem egy hosszú listával megyünk konkrét ruhadarabokat keresve. Egy tipp: Először is, tűzd ki, hogy mennyit szeretnél maximum költeni, aztán pedig csak sodródj az árral, amíg meg nem találod a darabot, ami tényleg, igazán különleges. Egy új retikül, egy pár mesés cipő, egy vékonyabb dzseki enyhébb időkre vagy egy felső amit tökéletes az új hónapra — lehetőleg egy különleges darab, amiben megvan a potenciál, hogy a kedvenceddé váljék ahelyett az unalmas alapdarabok helyett, amiket manapság mindenhol látni. Kiegészítőkben, mint például a sálak, fülbevalók vagy táskák, idén a lila árnyalatai lesznek dominánsak..

4. Sóvárgás az egészséges ételek után

Amikor a Nap előbújik, és már a hőmérséklet sem túl fagyos, a testünk vitaminokra vágyik. Veled előfordult már, hogy tavasszal sokkal jobban vágytál salátára, nyers zöldségre, joghurtra vagy más egészséges ételre mint télen? Húzz belőle hasznot! Nem holmi radikális tavaszi diétával, hanem értelmes és egészséges változásokkal az étrendedben. Nem irreális fogyási célokkal, hanem ésszerű táplálkozással, mint például egy változatos étrend kialakítása. Amellett, hogy leadsz pár télen felszedett kilót, egyre jobban fogod érezni magad a bőrödben. Vége a tavasztól való félelemnek! Az interneten, könyvekben és magazinokban találhatsz a megfelelő étkezéshez recepteket. Ne felejts el sok folyadékot fogyasztani, például vizet vagy édesítetlen teát.

5. Az egészségtől kicsattanva
Az egészséges étkezés mellett a rendszeres mozgás is segíthet formában tartani magad. Sokan a futásra esküsznek, de előfordulhat, hogy számodra egy másik sport válik majd be. Az a fontos, hogy ezt a sportot rendszeresen űzd. Ha a rutinoddá válik, például minden másnap futsz 30 percet, utána már nem kérdőjelezed meg a jelentőségét. Csak próbáld meg—4 hétig megállás nélkül, és semmi kifogás. Ami azt illeti, ha túljutsz a nehezén, egyszerűen beleolvad a mindennapi életedbe és természetessé válik. Ha még egy kis ösztönzésre van szükséged, lapozz fel egy fitnesz magazint vagy könyvet, és olvass el még egy-két tippet.

6. Egy kis élvezet a léleknek
Ne felejtsd el kényeztetni magad néhanapján. Válassz néhány könyvet, ami segít túlszárnyalni önmagad/kibontakozni. Azok, akik pozitív gondolkodásról olvasnak, sokkal inkább motiváltak, amikor eljön az idő, hogy mit is kezdjenek az életükkel, mint azok, akik Twitteren panaszkodnak arról, hogy egyel kevesebben ”követik” őket a közösségi oldalon. Olyan társaságot válassz, akik hozzád hasonlóan osszák a ”bármire-képes-vagy” hozzáállást, ahelyett, hogy olyan emberekkel vennéd körbe magad, akik az élet áldozataként tekintenek magukra. Tégy valami jót másokért—anélkül, hogy várnál bármit is cserébe, hisz nagyszerűen fogod érezni magad ezektől az apró kedvességektől. Vegyél egy csokor tavaszi virágot, és tedd az étkezőasztalodra. Légy kreatív!

Image credits
Header image: © Anthony Delanoix/Unsplash; woman #1: © Patrizia Tilly/Fotolia.com; scissors: Markus Winkler/Unsplash; woman #2: © dreamerve/Fotolia.com; purple blossoms: © Charlotte Coneybeer/Unsplash; woman #3: © GalaxyPhoto/Fotolia.com; white blossoms: © Scott Webb/Unsplash