Skip links

Téli Tippek

A hideg tél a meleg sapkák, kalapok, kapucnik, puha sálak és vastag garbók ideje.

Minél hidegebb van kint, annál melegebben öltözünk fel. A nyakunkat és a füleinket is megpróbáljuk a lehető legjobban melegen tartani.

Fülbevalókkal ez azonban nem mindig olyan egyszerű. A hosszú fülbevalók gyakran beakadnak a vastag sálakba. A fejfedők fel és levételekor is gyakran megfeledkezünk arról, hogy óvatosan kell bánni az olyan fülekkel melyekben fülbevaló található.

Így vészelheted át a telep ép füllel és fülbevalóval:

  • Télen gyakrabban hordj bedugós fülbevalót, ezek ugyanis sokkal nehezebben akadnak bele a sálba,a sapkába illetve a pulóverbe.
  • A fülbevalókat a pulóver felvétele után tedd csak a bele a füledbe, hogy előbbit ne kelljen végighúznod a fülbevalókon.
  • Füleidet ápold füllyukasztás után használatos ápolási termékekkel, ugyanis a fülcimpán apró sérülések keletkezhetnek, ha a fülbevalóddal beleakadsz a sáljába és véletlenül megrántod azt. Ezek a sérülések néha olyan minimálisak, hogy alig lehet őket látni, ennek ellenére gyulladások keletkezhetnek körülöttük. A megfelelő ápolási termékek ezt megelőzhetik.

A tél jó időszak a füllyukasztáshoz?

Korábban néha arról lehetett hallani, hogy nem jó ötlet télen kilyukasztani a fület. Erre azonban sosem volt jó magyarázat. Valójában bármelyik időszakban kilyukaszthatod a füleidet. Ha télen hidegebbek a fülcimpák, akkor egyeseknek csupán még kellemesebb. Ha azonban egy olyan szaküzletet keresel fel, ahol a STUDEX System75™ rendszert alkalmazzák, akkor alapból nem fogsz semmit érezni. Éppen ezért nem is kell várnod, de nem is kell kerülnöd a téli időszakot.
Akkor lyukasztasd ki füleidet, amikor kedved van hozzá.

Image credits
Header image: © Aaron Burden/Unsplash; plants: © Andrea Windolph/Unsplash; other images: © STUDEX of Europe GmbH