Skip links

Halloween-i fülbevalók

Készen állsz a Halloweenre? Meghívottként, vagy házigazdaként veszel részt a partin ? Tudod már mit veszel fel, és hogyan sminkeled ki magad ? Gondolkodtál már azon, hogy a kiegészítőidet is, mint például a fülbevalókat, Halloween-i megjelenésednek megfelelően választod ki ?
Alább olvashatod a három legjobb tippünket ehhez.

A Halloween-t a legtöbb országban október 31.-én tartják, közvetlenül a Mindenszentek előtt. Ez a Keresztény és Kelta gyökerekkel rendelkező ünnep a 19. században ütötte fel a fejét Észak-Amerikában, majd innen került vissza az európai köztudatba a 90es évek elején. A “csokit vagy csalunk” frázis, és az ijesztő jelmezek már jó ideje az amerikai , ír, és skót tradíció része, és egyre inkább kezd elterjedni szerte Európában. Halloween idején nem szokatlan, ha az utcán szörnyeket, gonosz lényeket, vagy élőholtakat látunk az utcán ténferegni, persze ezek csak a legnépszerűbb jelmezekbe bújt fiatalok 🙂

earrings for halloween

Dobd a cukit, legyél félelmetes.

Ha túl vagy már az óvodán és az általánosra is csak halványan emlékszel, akkor valószínűleg már túl vagy a “cukijelmezes” korszakodon. Itt az ideje búcsút mondani, az aranyos kis tököknek, szuperhősöknek, hercegnőknek, fogtündéreknek. Ezeknél jobbat is tudsz! Végtére is a frászt kéne hoznod az emberekre. Ami engem illet, én már a “szexi nővérkékből” is túl sokat láttam, de ez egy személyes vélemény. Habár néhányuk tényleg ijesztően néz ki, de amit én halloweenkor látni akarok azok az élőholtak és holtak. Mindenféle lidércek, szörnyek, szellemek, múmiák, boszorkányok, vámpírok és ezek keveréke. Azonban ha inkább a szolid rajtvonalról indulsz, mint a kalózok, madárijesztők, vadállatok, vagy ehhez hasonló karakterek, tegyél azért, hogy a többiek ne akarjanak Veled találkozni a sötét utcán.

earrings for halloween

Kiegészítőkre fel!

A legtöbb jelmezből akkor tudod kihozni a maximumot, ha sikerül a ruha, a smink, és a hajviselet kérdésén túl is kiterjeszteni a fantáziád. A tökéletes kiegészítő kiválasztásával elérheted, hogy a karaktered eredeti legyen. Az ékszerek, mint például a nyakláncok, fülbevalók, karkötők, vagy gyűrűk kiegészítik a megjelenésedet. A bejegyzésben, vagy a Pinteresten található képek remek példaként szolgálnak. A Halloween-i fülbevalók feladata, hogy felturbózzák a jelmezedet. A sötétebb darabok feltűnőek, ezáltal Te is az leszel. A nagy karika-fülbevalók kötelező darabjai a jósnő felszerelésnek, kistestvére pedig a kalózok remek kiegészítője lehet. A lógós fülbevalók pedig nőiességet sugároznak.

Költs kevesebbet, inkább légy kreatív!

Az előre elkészített, boltban vásárolt jelmezek egyszerű megoldásnak tűnhetnek, de akár Te is elkészítheted a saját, egyedi jelmezedet a bolti árának töredékéért. Csak légy kreatív. Koncentrálj a sminkre és a kiegészítőkre. Én a víz bázisú arcfestéket preferálom, főleg a “szellem-fehér” alapozáshoz. Arcfestéket, pedig bármelyik kreatív-, és parti-boltban találsz. A nagyobb részeket sminkszivaccsal szoktam felvinni, a részletekhez pedig ecsetet használok. Az ötlettől függően nyugodtan kombinálhatod rendes sminkkel is, például szemceruzával, alapozóval, arcpirosítóval, rúzzsal, vagy bármi mással. Ha elkészültél az arcoddal, és a hajaddal, dobd fel a megjelenésed néhány kiegészítővel. Ékszerek, kalapok, vagy bármi ami megengedhető – és minden megengedhető, hiszen Halloween van!

Boldog Halloweent!

Image credits
Header image: © anyone/Unsplash; death bride: © Scott Griessel/Fotolia; vampire: © Olga Ekaterincheva/Fotolia