Skip links

Inhorgenta München 2013: A Neon trend tovább terjed

Közel 30,000 ember – 85 különböző országból – látogatott el a münchen-i Inhorgenta kiállításra 2013. február 22 és 25 között. Összesen 1237-en mutatták be a kollekcióikat — az előző évhez képest 9%-kal többen. A bemutató sikeresen megerősítette saját nemzetközi hírét—a látogatók egyharmada és a kiállítóknak majdnem a fele külföldről érkezett Münchenbe. Nem csak azért, hogy megnézze, de be is mutasson kedvező árú luxus ékszereket és karórákat. Ez évben ünnepelte a 40. évfordulóját a bemutató és az új, “Trends & Visionnek“ keresztelt lifestyle hall is megnyitotta a kapuit.

Amint az a kiállításon is látható volt, a trend, ami tavaly jelent meg, feltűnt a tavaszi/nyári bemutatók kifutóin is, és 2013-ban is tündököl az ékszer és karóra iparban, nem más, mint a—neon színek. Azok, akik tavaly sem hittek a szemüknek, és egyszerre úgy érezték, mintha megint 1980-at írnánk, meg fognak lepődni. Neon sárga, zöld, pink, kék, piros vagy narancs színben pompázó ékszerek, karórák, cipők és pénztárcák nem csak, hogy leegyszerűsítik az adott viseletet, de mesésen kiegészítik a divatos ruhadarabokat az életvidám neon színeikkel.

Itt van néhány példa a münchen-i Inhorgentáról olyan ékszertervezőkre és árusokra akik a neon trendet választották :
Az új “Trends & Vision” B3-as csarnokában, a Lizas bemutatta a “qudo“ és “Lizas“ kollekcióit, beleértve neon színű karkötőket is. Az A. Ruppenthal sátorban a C1-es csarnokban, drága kövekből készült láncok ragyogtak neon zöld és neon sárga színekben. Az A2-es csarnokban, a STUDEX Europa is bemutatta az új , neon fülbevaló-kollekcióját. A Trollbeads színsokasága, amit a Eulit állított ki a B2-es csarnokban, szintén a neon színek színes skáláját mutatta be.

A neon trend kétségtelenül még ennél is jobban vonzotta a a karóra gyártókat és eladókat:
A B3-as csarnokban, a Pranda & Kroll bemutatta a legutóbbi innovációját, a neon zöld Baldessarini karóra kollekciót. Az A1-es csarnokban, az M&M Uhren bemutatta a “Color Blocking Series“ óra szíjakat és szerkezeteket különféle neon színekben ami éles kontrasztban áll a fekete, rozsdamentes acél óratokokkal. Emellett az M&M még hozzáíllő gyűrűket is kínál. A Marc Jacobs széria órái és az albu.con által prezentált ice-watch sorozat színes skálája is feltűnő volt.

Stílus tipp: Viselj egyszerre több ékszert egyetlen karórával. Neon színű “ombre“ (színátmenetes) haj vagy csak egy tincs, neon színű körömlakk és smink tökéletesen passzolnak egymáshoz. Ezekre találhatsz néhány példát “2013 –as Neon Trend “ Pinterest oldalunkon.

A divatvilágban, Oscar de la Renta, Versus és csak úgy mint Versace, Proenza Schouler, Simone Rochas és Matthew Williamson illusztrálják, hogy a neon színek milyen nagyszerűen is festenek (bővebben a “‘2013-as Neon Trend‘ Pinterest oldalunkon “). Számomra, az abszolút kedvencek: ez a kék magassarkú neon pink sarkakkal és neon narancssárga füzőkkel.

Image credits
Header image: © Michael Kemp/Unsplash; other images: see image captions