Skip links

Utóápolás

A megfelelő utóápolás ugyanolyan fontos a füleid szépsége és egészsége szempontjából, mint a legmodernebb füllyukasztó rendszer, a kiváló minőségű belőhető fülbevaló és a tapasztalt füllyukasztó-szakemberek. A megfelelő termékekkel, naponta kétszer, a füllyukasztás után 24 órával el kell kezdeni a frissen lyukasztott fülek ápolását. Ez segít neked abban, hogy elkerüld a fertőzéseket vagy más szövődményeket.

Ápolási tippjeink új fülbevaló esetében

Mi a legjobb módja a lyukasztott fül ápolásának? Mit érdemes elkerülni? Mire érdemes figyelni, ha a füled porcos területét készülsz kilyukasztatni?

Sokkal nagyobb örömed lesz az új fülbevalókban, ha a füllyukasztást követően betartod a kezelési előírásokat és nem feledkezel meg a rendszeres ápolásról. A statisztikák szerint a füllyukasztást követően jelentkező fertőzések nagy része a nem megfelelő, illetve hiányzó utókezelés következménye. A jelen kezelési útmutató elősegíti a megfelelő gyógyulást, illetve a komplikációk elkerülését.

 • Csak tiszta kézzel nyúl a füledhez és a fülbevalóhoz.
 • Tisztítsd meg a lyukat a fülcimpa mindkét oldalán és legalább naponta kétszer a fülbevalók eltávolítása nélkül kend be STUDEX Ear Care fülápoló oldattal, vagy STUDEX After Piercing utókezelő oldattal, illetve STUDEX Ear Care fülápoló zselével. Forgasd el a fülbevalót kétszer vagy háromszor 180° fokkal jobbra és balra (félfordulat). Ügyelj arra, hogy a hajad ne akadjon be a fülbevalókapocsba.
 • Ügyelj arra, hogy a füled a két tisztítás között a lehető legkevesebb nedvességgel érintkezzen.
 • Feleslegesen ne nyúlj a fülbevalóhoz, illetve ne vedd ki azt.
 • Ne szorítsd a kapcsot szorosan a füledre. A kapocsnak mindig a fülbevaló szárának hátsó részén kell elhelyezkedni, mert ez biztosítja a megfelelő szellőzést. Ott található a fülbevaló kapcsának megfelelő rögzítését biztosító perem.
 • Legalább 6 hétig ne vedd ki a behelyezett fülbevalót a fülcimpából, és legalább 12 hétig ne vedd ki a fülbevalót a fül porcos részéből.
 • 6 hét (fülcimpa), illetve 12 hét (porc) után a füllyukasztáshoz használt fülbevaló kivehető és a kívánt fülbevalóval kicserélhető.
 • Az első 5 (fülcimpa), illetve 12 (porc) hónapban kizárólag stiftes vagy bedugós és ne lógó fülbevalót használj. A fülbevaló szára nikkelmentes orvosi acélból, illetve egyéb antiallergén anyagból készüljön. A STUDEX által forgalmazott Sensitive by STUDEX vagy Sensitive for Kids sorozat valamennyi darabja optimális cserefülbevaló. A szaküzletben találhatsz számtalan olyan, kiváló minőségű, pl. színarany fülbevalót, ami cserefülbevalóként is nyugodtan viselhető. A porcba a Barbell-t ajánljuk.
 • Ügyelj arra, hogy a friss lyuk ne érintkezzen hajlakkal, samponnal, illetve szappannal. Zuhanyzás vagy fürdés után alaposan öblítsd le a füledet vízzel, majd kend be a STUDEX utókezelő termékeivel.
 • A füllyukasztás után közvetlenül jelentkező duzzadás és pirosodás abszolút normális jelenség. Ha betartod a kezelési útmutatóban foglaltakat, ezek a tünetek 48 óra után megszűnnek. Erőteljes fájdalom, duzzadás vagy pirosodás esetén haladéktalanul fordulj orvoshoz.

A porc gyengébb tápanyagellátása miatt a lyukasztás helye a fülcimpához képest lényegesen hosszabb gyógyulási időt (akár 3 hónap) igényel.

 • De ennek kapcsán is érvényes: A füllyukasztás után közvetlenül jelentkező duzzadás és pirosodás normális jelenség. Ha betartod a kezelési útmutatóban foglaltakat, ezek a tünetek 48 óra után megszűnnek. Erőteljes fájdalom, duzzadás vagy pirosodás esetén haladéktalanul fordulj orvoshoz.
 • Figyelem: Mindig fordíts kellő figyelmet a fülporcba behelyezett fülbevalók ápolására! Tartsd be a kezelési útmutatóban leírtakat, komplikáció esetén fordulj orvoshoz, így elkerülheted a porcterület tartós sérülését. Ne halogasd: megkönnyebbülsz és megnyugszol, ha időben felkeresed az orvosodat.

ÚJ!!!: A STUDEX® Advanced egy 2 az 1-ben piercing utóápoló és tisztító termék az optimális bőrápoláshoz.

 • Lehetővé teszi a fülbevaló cseréjét fülcimpa lyukasztása esetén mindössze 3 hét, porclyukasztás esetén mindössze 8 hét után.
 • Nem mérgező
 • Bőrsemleges pH
 • Kisimítja és nyugtatja a bőrt
 • Gyorsabb regenerálódás
 • Antimikrobiális védelem
 • Hidratálja a bőrt
STUDEX ADVANCED 2-in-1 aftercare and cleanser

Mi a titok?

Ez a forradalmian új utóápoló termék egyedülálló hipoklóros technológiát tartalmaz, amelynek kémiai összetétele egyszerre végzi a hidratáció fokozását és a bőr védőrétegének támogatását. Olajmentes, így nem tömíti el a pórusokat, minden bőrtípusra használható!

Az utókezelő a megfelelő bőrhigiénés szint elérése érdekében, irritáló vagy mérgező anyagok jelenléte nélkül, bezárja a pórusokat, így a bőr biztonságosan és gyorsan regenerálódik.

Használd utókezelőként, szükség szerint napi 2-3 alkalommal.

*Kozmetikai termékként listázott

Utóápoló termékek

A STUDEX® Advanced, a STUDEX® After Piercing Solution és a STUDEX® Piercing Care Gel mind olyan termékek, amit füleid lyukasztását követő 24 óra elteltével megkezdhető ápolásra terveztek. Ezekkel a termékekkel megvédheted újonnan átlyukasztott füleidet a fertőzésektől. A gyógyulási folyamat alatti rendszeres ápoláshoz 100 ml-es kiszerelésű terméket ajánlunk. Ezeket a termékeket a füllyukasztó szakemberedtől szerezheted be.