Skip links

Angelina Jolie füllyukasztásra viszi a gyermekeit

Amikor Angelina Jolie és Brad Pitt úton van, aligha maradnak ismeretlenül. Mára már hozzászoktak ehhez, hiszen tulajdonképpen a hírnevüknek köszönhetik a jó életüket. A színész életéhez hozzátartozik az állandó rivaldafény. Mégis kérdéses, hogy a munkájuk része-e, amikor valami velük történt valós eseményt felnagyítanak, pletykálnak róla, illetve jelentős mértékben magmásítanak. A londoni bulvársajtó a „The Sun” 2011. szeptember 27-i száma tökéletes példa erre: Beszámol „Angelina Jolie gyermekeinek fülbelövési drámájáról”.

Dráma? Csakugyan? Mi történt? Miközben Brad Pitt Angliában forgatta a „Z világháború” című filmet, a Jolie-Pitt család Dél-nyugat Londonban, Richmondban, lakott. Angelina Jolie foglalkozott a gyerekekkel, meglátogatták Gwen Stefanie, énekest és annak gyerekeit, illetve egyéb programokat csinált velük. Például, elvitte a lányait, Zaharát (6) és Shilohot (5) Sirisha’s Health and Beauty luxus szépségszalonjába, ahol Zahara választhatott magának fülbevalót és kilövethette a fülét.

A bulvárlap egy, a „szalonban lévő szemtanúra” hivatkozva azt állítja, hogy a fülbelövés fájt Zaharának, és sírt. Állítólag ennek hatására Shiloh úgy döntött, ő nem kér fülbevalót. A „szemtanú” azt is állította, hallotta, hogy Brad Pitt szerint a lányok még túl fiatalok a fülbelövéshez. A Sun arról is beszámol, mit érzett Brad Pitt, amikor a munkából hazaérve meglátta a lányát az új fülbevalóval: „nem örült”. Az újság arról is beszélt továbbá, hogy Angelina Jolie egy tízest fizetett a szalonnak a fülbelövésért (10 GBP körülbelül 11 EUR).

Ez a fájdalomról és könnyekről szóló mese hamarosan megjelent a világ számos médiájában. Számtalan fénykép látott napvilágot, amelyeken Angelina a hat gyermekéből néggyel látható, és amelyeken a csinos kis Zahara viseli a kis ragyogó, 18 karátos aranyfülbevalóját. Sok esetben az eredeti történet tartalmát egyszerűen megmásítják, és néha felteszik azt a kérdést, hogy a gyereknek hány éves kortól lövetheti át az anyja a fülét. Ha felmérést végeztünk a téma kapcsán, a vélemények az adott kultúra és szokások függvényében változtak. (A Kérdések és válaszok menüpont alatt megtalálhatja a válaszunkat, a „Hány éves kortól kaphat a gyerek belőhető fülbevalót?” kérdésre).

Megbízható forrásból első kézből sikerült megtudnunk néhány tényt arról, hogy mi is történt Sirisha’s Health and Beauty szalonjában:

  • Igen, Angelina Jolie ott volt a lányaival, Zaharával és Shilohhal ebben a szalonban 2011. szeptember 17-én.
  • Igen, Zahara maga választotta a 18 karátos aranyfülbevalóját, amit belőttek neki.
  • Ami a történet Sirisha szalonnal kapcsolatos többi részét illeti, puszta kitaláció.
  • A fülbelövés ára a Sirisha szalonban 15 GBP (kb. 17 EUR). Ha ehhez hozzávesszük a kiváló minőségű aranyfülbevaló árát, durván 30 GBP (vagy 34 EUR) összegről beszélhetünk.

A történetnek ezt a változatát csak néhány helyi sajtóorgánum, mint például a Richmond Twickenham Times jelentette meg. És meglepő módon kevés olyan publikációt látni, mint amilyenben a The Telegraph nem csak megvédi Angelina Joliet, hanem arra is rámutat, hogy túl sokan kívánják anyaként rossz színben feltüntetni őt. Ettől nő ugyanis az eladott példányszám. Csak a botrány számít. És a paparazzi cirkusz már lépett is tovább.

Image credits
Header image: © Andrew Evans/PR Photos