Skip links

2020-as fülbevaló trendek: A klasszikus kék és a különböző fülbevalók kombinációja

2020-as fülbevaló trend: A klasszikus kék és a különböző fülbevalók kombinációja

2020-as fülbevaló trendek: – #1: A klasszikus kék

A Pantone Color Institute a „klasszikus kék” nevű árnyalatot hírdette ki az év színének. A színskálán a kobalt és a királykék között elhelyezkedő árnyalat egyszerre időtlen és elegáns, szemeink előtt pedig a kora esti eget idézi fel. Mint minden évben, az év színének meghatározó szerepe lesz idén is a tervezők világában, s így az ékszer- és a divatiparban is. A STUDEX zafír, kapri és neon kék színű fülbevalókkal képviselteti magát a piacon, melyeket akvamarin, fehér, kristály vagy éppen klasszikus gyöngy fülbevalókkal is lehet kombinálni. Ezekkel a darabokkal pedig remekül fel lehet dobni egy sötét kék ruhát, felsőt, vagy blézert.

Ráadásul, a különféle fülbevalókat más és más stílusú szettekkel kombinálva számos, különböző jellegű alkalommal is viselheted: az irodában eleganciát sugároznak; a strandon az óceán színeiben ragyoghatsz velük; de az éjjeli csillaglesés közben vagy az alkonyattól pirkadatig tartó bulikon is tündökölni fogsz velük. A „klasszikus kék” a béke, a nyugalom, a biztonság, a megbizhatóság, a stabilitás, a tisztaság és a rugalmasság szimbóluma – minden, amire szükségünk van az új évtizedben.

Earring and Ear Piercing Trends 2020

2020-as fülbevaló trendek: – #2: Több fülbevaló viselése

Az évek során igazi megatrenddé vált a több fülbevaló viselése ugyanazon fülben. A STUDEX 2018-ban készített egy online felmérést*, melynek eredménye szerint a fülbevalót viselő nők 56%-a egy vagy kettő, 44%-a pedig három vagy annál több darabot viselt. Az arányok pedig úgy tűnik hamarosan felcserélődnek, s így az egy vagy kettő fülbevalót viselők lesznek kisebbségben.

A korábbi, klasszikus egy pár fülbevaló viselete egyre inkább megy ki a divatból. Helyette sokkal népszerűbb választás lett a három fülbevaló viselése a fülcimpában, további kettő pedig a fül felső részében. A fülcimpába lőtt fülbevalókat pedig lépcsőzetes alakzatban is lehet viselni. Akár csillagkép fülbevalókról vagy bármilyen más kombinációról legyen szó, a fülek díszítése mára már igazi művészeti alkotássá fejlődött, a fülbevalók kombinálása pedig önmagunk kifejezésének fontos eszközévé vált. Ha a füleinkről van szó, egyáltalán nem igaz a mondás, miszerint „a kevesebb néha több,” ugyanakkor a „minél több, annál jobb” sem a megfelelő hozzáállás: e kettő között kell megtalálni az arany középutat. A lényeg, hogy az eredmény ne legyen egyhangú.

A leírt trendeknek megfelelő fülbevalók megtalálhatóak a STUDEX kínálatában: a STUDEX System 75-tel belőhető füllyukasztó fülbevalók, illetve a későbbi alkalmakhoz a Sensitive by STUDEX kollekció hipoallergén termékei. Keresd őket a STUDEX partnerüzleteinkben.

*Forrás: A STUDEX európai ágazata 2018 novemberében folytatott online felmérést francia, német, olasz, holland és svájci nők körében. A felmérés belső, marketing célú használatra készült, eredményei nem kerütek kiadásra.

Image credits
Header image: night sky: © m wrona/Unsplash, earrings: © STUDEX of Europe GmbH; other images: © STUDEX of Europe GmbH