Skip links

A 2013-as év fülbevaló trendjei: 8 dögös tipp

Mi lesz a 2013-as év fülbevaló divatja? Milyen klasszikusok nem hiányozhatnak a fülbevaló gyűjteményekből? Mi a trendi? Milyen fülbevalók divatjamúltak 2013-ban? Most elolvashatjátok a 8 legjobb tippet, hogy 2013-ban is stílusos fülbevalókat hordjatok. A “Celebrities with Ear Piercings/Earrings” (Hírességek füllyukkal/fülbevalókkal) nevű Pinterest oldalunkon sok híres példát is találhattok.

1. trend: A hétköznapok világbajnokai – klasszikus bedugós fülbevalók kiváló minőségű anyagokból

A bedugós fülbevalók a hétköznapok legkedveltebb fülbevalói. Az iskolában, az egyetemen, az irodában, útközben, sőt még sport közben sem csupán praktikusak, de még szépek is. Mint már az előző évben, idén is előszeretettel választják a kiváló minőségű anyagok kombinációit, mint például aranyat (14 vagy 18 karátos) gyöngyökkel vagy az aranyat gyémántokkal. A formák és méretek variálhatóak.

Ki hordja?

A 2012-es divatlistám legelső helyén az amerikai úszónő és négyszeres olimpiai aranyérmes, Missy Franklin áll, aki a 2012-es londoni Olimpián gyöngyfülbevalókkal a fülében úszott, világrekordot döntött és mindemellett még stílusosan is nézett ki.

A legtöbb figyelmet azok a fülbevalók kapták, melyeket a valóságshow-sztár, Kim Kardashian viselt 2012 áprilisában. Az új, gyémántokkal díszített, K és W kezdőbetűket formáló, arany bedugós fülbevalókkal arra utalt, hogy Kanye Westhez fűződő barátságából szerelmi kapcsolat lett.

A country énekesnő, Taylor Swift (jelenleg a One Direction együttes énekesének, Harry Stylesnak a barátnője) például egy nagy virágot mintázó, gyémántokkal kirakott bedugós fülbevalót, sárga aranyból készült nagy kerek fülbevalót, illetve sárga aranyból készült gyöngyös fülbevalót hord.

A színésznők, Zooey Deschanel és Keira Knightley is gyakran hordanak bedugós fülbevalókat: az Emmy-díjátadón Zooey gyémánt fülbevalót viselt, Keira Knightley pedig csodálatosan nézett ki csillag formájú fülbevalóival a filmbemutatókon.

Justin Biebernek kilenc éves korában lyukasztották ki a fülét. Nem mindig hord fülbevalót, de ha igen, akkor mindkét fülébe leginkább gyémánt vagy fekete fülbevalót tesz.

2. trend: Több füllyuk egy fülben

Már rég nem csupán egy fülbevalót hordanak egy fülben. A több füllyuk egyre közkedveltebbé kezd válni. Leggyakrabban két vagy három fülbevaló kombinációját alkalmazzák a fülcimpában és egy vagy több füllyukat a fül felső porcrészén. A fülcimpában található fülbevalók mérete legtöbbször alulról felfelé haladva csökken.

Ki hordja?

Egy fülben több füllyuka például olyan sztároknak van, mint Katy Perry, Sienna Miller, Miley Cyrus, Demi Lovato, Hilary Duff, Jennifer Aniston vagy Kate Moss.

3. trend: Karika fülbevalók az örökkévalóságig

A karika fülbevaló egy igazi klasszikus, amelyik mindig divatos. Terjedelmes választékot kínál a kicsitől a nagyig, a visszafogott fehéraranytól, sárga aranytól vagy ezüsttől a gyémántokkal díszített darabokig. Tökéletesen kiegészíthető karkötővel és a vörös szőnyeges öltözékhez ugyanolyan jól illik, mint a rockosabb öltözékhez.

Ki hordja?

A karika fülbevalók Jennifer Lopez márkajele, még úgy is, hogy JLo természetesen nem csak karikát (“hoops“) hord. Ezen kívül Rihanna és Beyoncé ékszergyűjteményében is megtalálhatóak.

4. trend: “Chandelier “ vagy csillár alakú

A csillár vagy csepp alakú fülbevalók tökéletesen passzolnak a romantikus stílushoz. Nagyon nőiesek és rendkívül jól mutatnak a feltűzött hajhoz. Partik és más rendezvények esetében nagyobb méretűeket szoktak hordani, egyfajta “nyilatkozat-fülbevalóként“. 2013-ban mindkét formájú fülbevalóval lehet majd találkozni, gyakran fehér- vagy sárga arany változatban nemes kristályokkal, drága- illetve ékszerkövekkel, vagy gyémántokkal.

Ki hordja?

A country énekesnőt, Carrie Underwoodot filigrán arany “chandelier“ fülbevalókkal látták. A színésznő, Glenn Close pedig gyémánt “chandelier” fülbevalókat hord.

5. trend: Színek – a halványtól a ridegig

A 2013-as évben a fülbevalók színspektrumát két nagy ellentét jellemzi: a kövekkel vagy kristályokkal díszítettek, 2013 tavaszán/nyarán vagy meleg színekben (pl.: piros vagy pink) és halvány pasztellszínekben tündökölnek, vagy rideg eleganciát sugároznak. A rideg irányzatra a fekete-fehér kontraszt a jellemző. Az uralkodó anyagok az ónix és a hematit. Emellett egy újabb trend ütötte fel a fejét tavaly, amely nem más mint a neon színű ékszerek és kiegészítők. Igen, jól látod! A Neon visszatért!

Most már tudjátok, hogy 2013-ban mi lesz a trendi. Ugyanolyan fontos azonban, hogy mi nem lesz már divatos. A következő három trendből megtudjátok, hogy melyek azok a fülbevalók, melyek már megszolgálták az idejüket.

6. trend: A túlzottan nagy karika fülbevalók már nem divatosak

Annak ellenére, hogy sosem lesznek divatjamúltak, az óriási “hoop“-ok ideje már lejárt. Divatőrültek, stílusikonok és más ékszerrajongók rájöttek, hogy a vállig érő karika fülbevalók eléggé ormótlanok. A karika fülbevalók műanyag-, üveg- vagy fagyöngyökkel való díszítése sem tartott sokáig, és 2013-ban már nem is lesz trendi.

7. trend: Kivonulóban vannak a tollfülbevalók

2013-ban búcsút inthetünk a tollfülbevalóknak. Annak ellenére, hogy a tollmotívum még megtalálható lesz filigrán aranykreációkon, az igazi madártoll vagy műanyagtoll fülbevalók már nem lesznek divatosak.

8. trend: Egyre ritkább lesz az egy fülbevalóval rendelkező férfiak száma

A férfiak esetében egyértelműen kezd eltűnni az egy fülbevaló viselésének a trendje. Manapság már sokkal kedveltebb, ha mindkét fülcimpában van egy fülbevaló.

Image credits
Header image: © pressmaster/Fotolia; other images: see image captions